ZEYS - web Πλατφόρμα Διαχείρισης Service - Tracking
Η εφαρμογή ZEYS είναι μια online πλατφόρμα για την Διαχείριση Service διαφόρων κατηγοριών.

Η τεχνολογία στην οποία βασίζεται η εφαρμογή, έχει τα εξής σημαντικά πλεονεκτήματα:
 • δεν χρειάζεται καμία εγκατάσταση - λειτουργεί μέσα από πρόγραμμα παρουσίασης σελίδων internet (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, Opera κλπ)
 • απλούστατη διανομή σε επιπλέον σημεία
 • απλούστατη υποστήριξη και αναβάθμισή της σε οποιοδήποτε απομακρυσμένο σημείο, χωρίς να χρειάζονται τοπικές αναβαθμίσεις, εγκαταστάσεις κλπ
 • εκτέλεση της εφαρμογής σε κάθε λειτουργικό σύστημα (Windows, Mac OS, Linux, Android, iOS κλπ) και σε κάθε συσκευή (PC, Mac, tablet, κινητό)
αρκεί το σύστημα/συσκευή να έχει πρόγραμμα προβολής ιστοσελίδων (όλα έχουν), να είναι online και να έχει σχετικά επαρκή οθόνη.

Το σύστημα όπου θα είναι εγκατεστημένος ο browser δεν έχει καμμία σημασία. Ετσι ο χρήστης μπορεί να δουλεύει την εφαρμογή με χρήση :
 • κλασσικού υπολογιστή (PC) με Windows, Linux, Macintosh κλπ
 • netbook, tablet
 • κινητού τηλεφώνου που έχει εγκατεστημένο internet browser (πλέον, έχουν όλα τα τελευταίου τύπου κινητά)

ΖΕΥΣ - οθόνη login σε κινητό ΖΕΥΣ - οθόνη παρουσίασης βλαβών σε κινητό
ΖΕΥΣ - οθόνη διαχείρισης σε κινητό
Φωτογραφίες χρήσης της εφαρμογής σε iPhone 3G

Είναι γραμμένη σε PHP/HTML/Javascript και συνεργάζεται με βάση δεδομένων MySQL ή PostgreSQL.
Επίσης, προτείνεται η εγκατάστασή της σε Linux server (περιλαμβάνεται στο συνολικό πακέτο).
Ετσι, συνολικά χρησιμοποιούνται εργαλεία και συστήματα που δεν έχουν κόστος αδειών χρήσης ούτε αγοράς για την απόκτηση και χρήση τους, πράγμα που συμβάλει σημαντικά στην μείωση του κόστους του πακέτου που παραδίδεται.

Η εφαρμογή εκτός των βασικών δυνατοτήτων παρακολούθησης της κατάστασης του service κάθε συσκευής, υποστηρίζει τα εξής :
 • Δυνατότητα πρόσβασης Διαχειριστή, με πλήρη δικαιώματα
 • Δυνατότητα πρόσβασης Υπαλλήλων
 • Δυνατότητα πρόσβασης Πελατών για να παρακολουθούν την κατάσταση των περιστατικών τους
 • Σε περιπτώσεις όπου προκύπτει κόστος, αυτόματη ενημέρωση του πελάτη με εσωτερικά μηνύματα αλλά και e-mail, ενώ στη συνέχεια δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη να αποδεχτεί την προσφορά και να ολοκληρωθεί η επισκευή της συσκευής ή να δηλώσει πως δεν αποδέχεται.
  Σε κάθε περίπτωση, ο πελάτης απαντά (σχετικά με την αποδοχή της προσφοράς κόστους της επισκευής ή κάθε άλλο σχετικό προς την επισκευή θέμα) πάλι με εσωτερικά μηνύματα, προς τους Υπαλλήλους.
  Κάθε φορά που υπάρχουν νέα εσωτερικά μηνύματα για Υπάλληλο ή για Πελάτη, υπάρχει σχετική ένδειξη στη κορυφή της σελίδας.
 • Υποστήριξη "κλειδώματος" Σετ χαρακτήρων : Για παράδειγμα όταν καταχωρούμε έναν πελάτη που ονομάζεται ΚΩΣΤΑΣ, αν κατά λάθος περάσουμε το αρχικό "Κ" με αγγλικό χαρακτήρα, σε αναζήτηση που θα γίνει στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το Ελληνικό "Κ", αυτός με το Αγγλικό δεν θα εμφανιστεί. Το σύστημα λοιπόν στην κορυφή της σελίδας έχει μια επιλογή αν επιτρέπονται Ελληνικά ή Αγγλικά, η οποία επιλογή παίρνει προεπιλεγμένη τιμή ανάλογα με την σελίδα που φορτώνεται. Για παράδειγμα, όταν πρόκειται να πληκτρολογηθεί ονοματεπώνυμο, παίρνει την προεπιλεγμένη τιμή ότι επιτρέπονται Ελληνικά. Αν η γλώσσα του λειτουργικού συστήματος είναι γυρισμένη στα Αγγλικά και πατηθούν χαρακτήρες, δεν τυπώνεται τίποτε.

Η εφαρμογή λειτουργεί ήδη σε διάφορες εγκαταστάσεις και καταστήματα, και συνεχώς εξελίσεται βάση των αναγκών και απαιτήσεων και βεβαίως σχεδιάζεται και προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες και προτιμήσεις κάθε καταστήματος και ανάλογα με τον τρόπο εργασίας του.

Στο υπόλοιπο της τρέχουσας σελίδας, μπορείτε να δείτε μερικά βασικά στιγμιότυπα από την εφαρμογή σε ώρα λειτουργίας συνοδευόμενα με σχετική περιγραφή.

 • Το σημαντικό στον τρόπο κατασκευής της εφαρμογής είναι πως προσαρμόζεται στον τρόπο λειτουργίας κάθε καταστήματος/επιχείρησης.

 • Αν έχετε ήδη καταχωρημένα στοιχεία σε οποιαδήποτε άλλη βάση, δημιουργείται ειδικό πρόγραμμα-γέφυρα ώστε να μεταφερθούν όλα τα δεδομένα σας στην βάση δεδομένων της νέας εφαρμογής.

 • Η εφαρμογή είναι ιδανική για ιδιοκτήτες καταστημάτων που έχουν ένα κεντρικό κατάστημα και άλλα περιφερειακά που εξυπηρετούν.
  Στις περιπτώσεις αυτές η εφαρμογή αρκεί να εγκατασταθεί μόνο μια φορά στο κεντρικό κατάστημα και όλα τα υπόλοιπα συνδέονται μέσω internet στο κεντρικό.
  Με μόνο μία εγκατάσταση και έχοντας όλοι πρόσβαση σε κοινή βάση δεδομένων.


 • Ενημέρωση :
  Η εφαρμογή έχει ανανεωθεί και ήδη υποστηρίζονται :
  • Ανταλλακτικά,
  • Αποθήκη Ανταλλακτικών,
  • Παραλαβή ανταλλακτικών και Προμηθευτές,
  • δυνατότητα χρήσης του ίδιου ανταλλακτικού πολλές φορές στην ίδια βλάβη
  • χρήση τους κατά την διαδικασία της βλάβης και άμεση ενημέρωση της Αποθήκης καθώς και
  • ορισμό κατώτατου ορίου ποσότητας για κάθε είδος, με δυνατότητα παρουσίασης ένδειξης-συναγερμού όταν προσεγγιστεί ή ξεπεραστεί το κατώτατο όριο.
  • ...και βέβαια κάθε άλλη εξειδικευμένη λειτουργία που χρειάζεστε
  (παρακάτω μπορείτε να δείτε screenshots με σχετικές εικόνες)


  Επικοινωνήστε στο dim@dbotsis.com ώστε να σας ετοιμάσω online δοκιμαστική περιοχή της εφαρμογής εγκατεστημένη σε δικό μου server, προκειμένου να την δοκιμάσετε, να δείτε τις δυνατότητές της και να την αξιολογήσετε, πριν αποφασίσετε αν σας καλύπτει.

  Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό και εφόσον ενδιαφέρεστε, μπορείτε να ζητήσετε την προσθήκη συγκεκριμένων λειτουργιών ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες της επιχείρησής σας.


  Για κάθε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου :

  Δημήτρης Μπότσης
  Ανάπτυξη Λογισμικού - Διαχείριση Συστημάτων
  κιν. 6946-562206
  e-mail : dim@dbotsis.com

  Η οθόνη ελέγχου πρόσβασης, μέσω της οποίας μπορούν να εισέλθουν στο σύστημα οι :
  • Διαχειριστής (έχει πλήρη δικαιώματα)
  • Υπάλληλοι
  • Πελάτες

  Μετά την επιτυχή είσοδο στο σύστημα, η οθόνη που εμφανίζεται αρχικά είναι η παρουσίαση των βλαβών, με λίστα ταξινομημένη με βάση τις πιο πρόσφατες.
  Υπάρχουν πολλά διαφορετικά φίλτρα αναζήτησης ώστε ο χειριστής να μπορέσει να βρει ακριβώς αυτό που τον ενδιαφέρει.
  Οι καταχωρήσεις στη στήλη "STATUS" - (κατάσταση) παίρνουν διαφορετικό χρώμα ανάλογα με τον τύπο της κατάστασης της βλάβης, ώστε να υπάρχει άμεση οπτική αντίληψη.
  Η στήλη "ΠΑΛ" ενημερώνει για την παλαιότητα της βλάβης (σε ημέρες) και μπορεί να οριστεί ώστε μετά από ένα συγκεκριμένο όριο, να παίρνει κόκκινο χρώμα ώστε επίσης να υπάρχει έντονη σήμανση για βλάβες που καθυστερούν να ολοκληρωθούν.

  Οι επιλογές στις 3 τελευταίες στήλες ΕΠΕΞ (Επεξεργασία), ΕΝΗΜ (Ενημέρωση), ΙΣΤΟΡ (Ιστορικό), παρουσιάζονται στη συνέχεια.

  Επιλέγοντας ΕΠΕΞ (Επεξεργασία) από την Παρουσίαση Βλαβών, εμφανίζεται η φόρμα της βλάβης και δίνεται η δυνατότητα να μεταβληθούν στοιχεία που επιτρέπεται.

  Επιλέγοντας ΕΝΗΜ (Ενημέρωση) από την Παρουσίαση Βλαβών, εμφανίζεται η σχετική φόρμα της βλάβης όπου μπορεί να αλλάξει η κατάσταση της βλάβης και τυχόν άλλες παράμετροι που δεν έχουν οριστεί ή έχουν οριστεί διαφορετικά, ως την στιγμή εκείνη.
  Σε κάθε ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, το σύστημα προτείνει την κατάσταση που είναι επόμενη στη σειρά της διαδικασίας του service, αλλά δίνεται η δυνατότητα να επιλεχθεί και πάλι προηγούμενη κατάσταση καθώς έτσι ζητήθηκε από τα κέντρα service που ήδη το χρησιμοποιούν.
  Κάθε τροποποίηση του κώδικα ώστε το σύστημα να συμπεριφέρεται διαφορετικά, είναι δυνατή.

  Στο "Ιστορικό Βλάβης", αρχικά φαίνονται όλες οι κινήσεις/ενέργειες που έγιναν για σχετικά με την βλάβη αυτή και βέβαια αναλυτικά όλες οι πληροφορίες για την βλάβη.

  Επίσης, από την φόρμα αυτή υπάρχουν κουμπιά που εμφανίζουν Εντυπα προς εκτύπωση, πάνω στα οποία έντυπα τυπώνεται αυτόματα και το barcode που αντιστοιχεί στο IMEI, ώστε όταν ο πελάτης έρθει με το έντυπο επόμενη φορά, να είναι εύκολη η ανάγνωση του ΙΜΕΙ που τον ενδιαφέρει.

  Επίσης, στη φόρμα αυτή υπάρχει το χρήσιμο κουμπί "Κινήσεις παρόντος ΙΜΕΙ", το οποίο εμφανίζει ό,τι άλλα περιστατικά/βλάβες έχουν καταχωρηθεί για το ΙΜΕΙ αυτό στη βάση δεδομένων.

  Το μενού επιλογών της διαχείρισης, στο οποίο έχει πρόσβαση μόνο όποιος έχει δικαιώματα Διαχειριστή.

  Στη φόρμα "Κατηγορίες Προϊόντων", γίνεται η διαχείριση των βασικών κατηγοριών προϊόντων που έχει το κατάστημα.

  Στη φόρμα "Κατηγορίες Βλαβών", γίνεται η διαχείριση των Βλαβών που επιθυμεί να διαχειρίζεται το κατάστημα.
  Ανάλογα με την λίστα βλαβών που θα οριστεί στο σημείο αυτό, εμφανίζονται και οι ανάλογες βλάβες στις φόρμες της καθημερινής λειτουργίας.
  Σημειώνεται ότι δεν είναι απαραίτητο να περαστούν όλες οι βλάβες από την αρχή. Μπορούν να περαστούν μερικές αρχικές ώστε να ξεκινήσει η χρήση της εφαρμογής στο κατάστημα και στη συνέχεια, όποτε παρουσιάζεται ανάγκη, μπορεί να προστίθεται και νέα βλάβη.
  Με την ίδια λογική, μπορεί να γίνει και αφαίρεση κάποιων καταχωρημένων βλαβών, αλλά το σύστημα επιτρέπει κάτι τέτοιο μόνο στην περίπτωση που η προς αφαίρεση βλάβη δεν χρησιμοποιείται σε κανένα περιστατικό.

  Στη φόρμα "Κατηγορίες Κατασκευαστών", ορίζονται οι κατασκευαστές συσκευών και παρελκομένων, των προϊόντων που εμφανίζονται στο κατάστημα.
  Ακολουθεί στη συνέχεια ο ορισμός των μοντέλων των κατασκευαστών.

  Στη φόρμα "Κατηγορίες Μοντέλων Κατασκευαστών", ορίζονται μοντέλα και τύποι συσκευών και παρελκομένων, με βάση τις κατηγορίες των κατασκευαστών που έχουν οριστεί στην προηγούμενη φόρμα (Κατηγορίες Κατασκευαστών).

  Στη φόρμα "Κατηγορίες Επαγγελμάτων", γίνεται η διαχείριση των κατηγοριών επαγγελμάτων, με βάση τα οποία δημιουργείται σχετική λίστα που χρησιμοποιείται μαζί με άλλα στοιχεία στη διαχείριση των πελατών.

  Στη φόρμα "Κατηγορίες Μή Εγγύησης", ορίζονται οι περιπτώσεις που χρειάζεται να φαίνονται στη φόρμα που ο υπάλληλος του καταστήματος καταχωρεί ένα νέο περιστατικό βλάβης και διαπιστώνει ότι η συσκευή είναι εκτός εγγύησης.

  Επιλέγει λοιπόν, με βάση τις καταχωρήσεις στη λίστα αυτή, ποιός είναι ο λόγος που η συσκευή είναι εκτός εγγύησης.

  Η φόρμα "Διαχείριση Χρηστών" είναι από τις πιο σημαντικές φόρμες του Διαχειριστή. Στη φόρμα αυτή μπορεί να κάνει τα εξής :
  • Αλλαγή του κωδικού πρόσβασής του
  • Δημιουργία/Διαγραφή/Διόρθωση λογαριασμών για Υπαλλήλους του καταστήματος και διαχείριση των κωδικών πρόσβασής τους.
  • Δημιουργία/Διαγραφή/Διόρθωση λογαριασμών για Πελάτες του καταστήματος και διαχείριση των κωδικών πρόσβασής τους. Κάθε πελάτης επιτρέπεται να βλέπει μόνο τις δικές του βλάβες και τα δικά του εσωτερικά μηνύματα.

  Η εφαρμογή υποστηρίζει απομακρυσμένη λήψη Backup. Μπορεί δηλαδή ο Διαχειριστής, οποιαδήποτε στιγμή θέλει να συνδεθεί με ασφάλεια από οπουδήποτε θέλει (ακόμη και μέσω του κινητού του - αν υποστηρίζει internet browsing) και να λάβει το πιο πρόσφατο συμπιεσμένο αρχείο backup.

  H φόρμα "Barcode Test" εμφανίζει κάποια δοκιμαστικά barcodes με τα αντίστοιχα νούμερα τυπωμένα στο κάτω μέρος τους, τα οποία ο Διαχειριστής της εφαρμογής μπορεί να τυπώσει και να διαβάσει με το barcode scanner, προκειμένου να διαπιστώσει την ορθότητα ανάγνωσης των barcodes.

  Στην εφαρμογή, τα barcodes χρησιμοποιούνται όταν εκτυπώνονται δελτία προς τους πελάτες, πάνω στα οποία ττο ΙΜΕΙ τυπώνεται με αριθμητικά αλλά και με barcode ώστε όταν ξανα έρθει ο πελάτης με το δελτίο που είχε πάρει, να είναι εύκολη η ανάγνωση του IMEI που τον ενδιαφέρει μέσω του τυπωμένου -στο δελτίο του- barcode.

  Στη φόρμα "Προσθήκη νέου Υλικού" και εφόσον έχουν οριστεί οι πρωτεύουσες λίστες που την απαρτίζουν, όπως η Κατηγορία συσκευής, οι Κατασκευαστές, τα Μοντέλα Κατασκευαστών, καταχωρείται κάθε νέα συσκευή.
  Προεπιλεγμένα, υπάρχει τσεκαρισμένο ένα checkbox που δηλώνει πως αφού καταχωρηθεί η συσκευή, η εφαρμογή να μεταβεί αμέσως σε φόρμα δημιουργίας νέας βλάβης.

  Αυτή η απλή φόρμα, είναι η φόρμα που σχεδόν αποκλειστικά χρειάζεται να χρησιμοποιείται κάθε φορά που έρχεται νέος πελάτης.
  Εισάγεται το IMEI ή το SN της συσκευής του (και με barcode scanner αν είναι διαθέσιμο). Στη συνέχεια το σύστημα ελέγχει αν αυτό που καταχωρήθηκε υπάρχει ήδη στο σύστημα και καθοδηγεί ανάλογα τον χρήστη της εφαρμογής με απλές οθόνες όπου παρουσιάζονται συνέχεια χρήσιμες σχετικές πληροφορίες.

  Η φόρμα της Παρουσίασης καταχωρημένων Υλικών, όπως εμφανίζεται στον Υπάλληλο και τον Διαχειριστή.

  Η φόρμα των εσωτερικών μηνυμάτων που λαμβάνουν οι Υπάλληλοι ή ο Διαχειριστής, ως απαντήσεις από τους Πελάτες.

  Η φόρμα που βλέπει ο Πελάτης, όταν δει πως έχει νέο μήνυμα και κάνει κλικ για να το διαβάσει.
  Το νέο μήνυμα στέλνεται στον Πελάτη όταν ο Υπάλληλος ή ο Διαχειριστής ορίσει την κατάλληλη κατάσταση βλάβης και καθορίσει κόστος που χρειάζεται για την επισκευή.

  Ο Πελάτης, μπορεί να αποδεχτεί ή να μην αποδεχτεί την προσφορά, πράγμα για το οποίο ενημερώνεται η φόρμα των Υπαλλήλων και του Διαχειριστή (βλέπουν την ένδειξη πως έχουν νέο μήνυμα).

  Με τον τρόπο αυτό υπάρχει ασφαλής και άμεση εσωτερική επικοινωνία μεταξύ Καταστήματος - Πελάτη και επιπλέον υπάρχει καταχωρημένο και ολόκληρο το ιστορικό της επικοινωνίας για όλους τους πελάτες.

  Η φόρμα προβολής ανταλλακτικών, απ'όπου δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων τους και σύνδεσης/αντιστοίχισης του κάθε ανταλλακτικού με τις συσκευές στις οποίες χρησιμοποιείται.

  Η φόρμα διόρθωσης στοιχείων του ανταλλακτικού.

  Η φόρμα σύνδεσης/αντιστοίχισης κάθε ανταλλακτικού με τις συσκευές/μοντέλα στα οποία χρησιμοποιείται.
  Παρουσιάζονται οι υπάρχουσες συνδέσεις με συσκευές, δίνεται η δυνατότητα αποσύνδεσης (εφόσον ο συνδυασμός δεν χρησιμοποιείται ήδη σε κάποια βλάβη) και με την επιλογή του κατάλληλου κατασκευαστή και του κατάλληλου μοντέλου είναι δυνατή κάθε νέα σύνδεση.

  Στη φόρμα ενημέρωσης βλάβης, στην περιοχή ανταλλακτικών φαίνονται πάντα όλα τα διαθέσιμα ανταλλακτικά που μπορούν να συσχετιστούν με το μοντέλο/συσκευή που χρησιμοποιείται στη βλάβη.
  Ο χειριστής μπορεί να αντιστοιχίσει την κατάλληλη ποσότητα καθενός από τα ανταλλακτικά και να αφήσει σε μηδενική ποσότητα όσα δεν χρησιμοποιούνται.
  Σε περίπτωση λάθους ή αλλαγής των ανταλαλκτικών που χρησιμοπούνται, μπορεί να γίνει άμεσα ακύρωση και επιστροφή στην αποθήκη, εφόσον βέβαια η βλάβη δεν έχει ολοκληρωθεί ή όπως αλλιώς επιθυμεί η κάθε επιχείρηση.

  Επικοινωνήστε μαζί μου στο dim@dbotsis.com για να σας ετοιμάσω αποκλειστική περιοχή demo όπου θα μπορέσετε να δοκιμάσετε την βασική έκδοση της εφαρμογής, να δείτε τις λειτουργίες της και να αποφασίσετε τυχόν προσαρμογές που χρειάζεστε ώστε να είναι φτιαγμένη ακριβώς στον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησής σας.